Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 08.05.2024, 20:30

Центр позашкільної роботи дітей та юнацтва м.Яремче

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Новини

ТЕХНО-Ялинка

Ми вже повідомляли, що з 26 грудня по 10 січня відбувся обласний конкурс-виставка "Техноялинка", який проводив Обласний Центр науково-технічної творчості . На конкурс вирушила наша красуня -ялиночка, яку виготовили гуртківці радіо-технічного гуртка (керівник Ігор Корнійчук). З гордістю повідомляємо, що наша ялинка посіла 1 МІСЦЕ . Зокрема грамоти отримали вихованці гуртка ІЛЛЯ МАКСИМ"ЮК та ПАВЛО ГНАТИК. Ми всі їх радо вітаємо , бажаємо і надалі творчих успіхів

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

25 лютого в м.Івано-Франківськ відбувся обласний конкурс хореографічних колективів серед здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Хореографічний колектив нашого закладу " ІМПУЛЬС" (керівник Федічкіна Олександра) презентував на конкурсі композицію "Квітка-зоря", в якій було задіяно 40 учасників. В загальному в конкурсі взяло участь близько 20 колективів. Очікуємо оцінку журі.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Гості з Херсонщини.
Наш позашкільний заклад нещодавно відвідала група школярів і вчителів з м.Генічеськ.

Гості відвідали виставку робіт установи, кабінети гурткової роботи. Цікавилися роботою гуртків, технікою виконання робіт.

В загальному, діти з Генічеська відвідують Карпати вже 11 раз, і щоразу - це море вражень і задоволень.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Гуртківці ЦПРДЮ на обласному конкурсі

«Знай і люби свій рідний край!»

17 березня команда вихованців Центру позашкільної роботи дітей та юнацтва м. Яремче вирушила в Косів для участі в обласному конкурсі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій рідний край!». Конкурс проводився з метою виявлення художньо обдарованих дітей, підтримки і популяризації їх творчості, сприяння реалізації творчих задумів, а також пробудження в учнівської молоді поваги до національної культурної спадщини свого народу.

Так, у конкурсі взяли участь 7 учнів у 3-х номінаціях та 3-х вікових категоріях:

  • гурток «Бісероплетіння» (керівник – Надія Слободян) – Абрамюк Іванна, Вінтоняк Вікторія та Абрамюк Софія;
  • гурток «Вишивка» (керівник – Марія Семенова) – Стефанюк Кароліна, Кузьмич Христина, Мироняк Марта;
  • гурток «Розпис на склі» (керівник – Наталія Пнівчук) – Арсенич Валерія.

Наразі результати ще очікуються. Проте діти працювали творчо і впевнені, що їх старання будуть оцінені.

 

Світлана Менделюк,

директор Центру позашкільної

роботи дітей та юнацтва м. Яремче

________________________________________________________________________________________________________________________________

Вісті з Центру. «СКОБ»

З метою популяризації форм інтелектуального дозвілля, пропаганди наукових та культурних цінностей, розвитку навиків та умінь командної роботи, зміцнення дружніх зв’язків між школярами 14 березня ц.р. у приміщенні Будинку культури м. Яремче відбувся черговий міський турнір серед шкільних команд з інтелектуальної гри «СКОБ» (Сильний розумом та тілом, Красний душею, Обережний у замислах та планах, Бистрий у думці та справах).

В турнірі взяли участь 5 команд. Ініціатором даного заходу, який проходив уже неодноразово, як завжди, був учитель історії та географії Яремчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Андрій Баюрак. Організаторами заходу виступили ЦПРДЮ та відділ у справах молоді і спорту міськвиконкому. Начальник відділу Роман Слободян підготував для всіх учасників цінні призи та грамоти від міського голови.

Хочеться при нагоді подякувати приватному підприємцю, депутату обласної ради Андрію Мироняку, який також надав кошти для нагородження команд-переможців.

У запеклій боротьбі юних інтелектуалів вималювалась така таблиця:

І місце посіла команда «Логос» Яремчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (керівник команди – вчитель історії Мирослав Дердюк); ІІ місце – команда «КВАРЦ» Микуличинської ЗОШ І-ІІІ ст. (Кмітливі, Веселі, Амбітні, Розумні, Цікаві, керівник команди – вчитель історії Юрій Боберський); ІІІ місце – команда «Юніори» Центру позашкільної роботи дітей та юнацтва м. Яремче (керівник команди – керівник гуртка «Юні ерудити» Андрій Баюрак). Команда-переможець буде делегована на обласний турнір юних інтелектуалів.

Заохочувальними призами і подяками від міського голови були нагороджені:

  • команда «Яртін» Яремчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (керівник – Андрій Баюрак);
  • команда «Діамант» Поляницької ЗОШ І-ІІ ст. (керівник – педагог-організатор Надія Русак).

Хочеться подякувати міському голові за виділені кошти для підвозу команд та для закупівлі призів. Також дякуємо за співпрацю шановному журі конкурсу та нашій чарівній ведучій, методисту Яремчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Мар’яні Римарук.

Запрошуємо всі школи регіону і надалі брати активну участь у даному заході, який уже став традиційним і в нас, і на обласному рівні.

 

Світлана Менделюк,

директор Центру позашкільної

роботи дітей та юнацтва м. Яремче

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Вісті з Центру

З метою збереження, розвитку, популяризації танцювального мистецтва, підвищення виконавчої майстерності, сценічної культури хореографічних колективів 21 лютого обласним департаментом освіти і науки облдержадміністрації та Івано-Франківським державним центром естетичного виховання було проведено обласний конкурс хореографічних колективів серед здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Честь освітян нашого регіону захищав танцювальний колектив «Імпульс» в кількості 40 учасників (керівник – Олександра Федічкіна). Принагідно хочеться подякувати начальнику управління освіти Івану Онутчаку, директорам Яремчанських ЗОШ І-ІІІ ст. №1, №2 Івану Холошнюку та Галині Проворовій за підтримку і сприяння виїзду колективу до області. А також дякуємо батькам, які допомогли в цій поїздці.

 

Світлана Менделюк,

директор Центру позашкільної роботи

дітей та юнацтва м. Яремче

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Творчий звіт Центру позашкільної роботи дітей та юнацтва

 

15-16 лютого ц.р. управління освіти провело міський огляд-конкурс художньої самодіяльності, присвячений 28-ій річниці Незалежності України.

Центр позашкільної роботи також взяв участь у цьому конкурсі. Так, 16 лютого в Будинку культури був представлений творчий звіт закладу.

Присутні, як завжди, тепло прийняли виступ хореографічного колективу «Імпульс» (керівник – Олександра Федічкіна) – гордість нашої установи, який ось уже протягом 20-ти років є візиткою Центру. Під оплески численних глядачів чотири вікові групи показали 8 танців. Втішним є те, що на сцені виступила і наймолодша група, яка почала займатися лише з вересня.

Зачарували слухачів і вокальні виступи колективів «Калинова сопілка» (керівник – Мирослав Ханенко) та «Сини гір» (керівник – Михайло Ровенко). Принагідно хочеться подякувати і вчительці Яремчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Орисі Юрчук за підтримку і допомогу в підготовці виступу фольклорного гурту «Калинова сопілка».

З задоволенням слухали і поезію про Україну, яку чудово виконали вихованки словесних гуртків (керівники – Наталія Каленюк та Оксана Турчиняк), і навіть маленька учасниця радіотехнічного гуртка (керівник – Ігор Корнійчук).

Слід також відзначити і чарівних ведучих – вихованок гуртка «Рідне слово» (керівник – Наталія Каленюк), учениць 8-го класу Кузів Вікторію та Павлюк Ангеліну.

І завершився огляд читанням поезії місцевої поетеси Стефанії Туєшин «Притча про Україну», яку урочисто, піднесено, з почуттям глибокої любові до своєї Батьківщини прочитала Дудіна Юлія – вихованка гуртка «Літстудія» (керівник – Оксана Турчиняк).

Тепер наші обдаровані вихованці готуються до обласного огляду-конкурсу художньої самодіяльності, який відбудеться після Великодніх свят.

 

Світлана Менделюк,

директор Центру позашкільної роботи

дітей та юнацтва м. Яремче

__________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Наші здобутки

 

        З метою залучення громади до благоустрою міських зон відпочинку та виконання плану заходів

з проведення на території міської ради акції «Відповідальність починається з мене»,

розпорядженням міського голови в регіоні серед школярів було оголошено конкурс з виготовлення ялинкових прикрас.

        І ось нещодавно компетентне журі підвело підсумки цього конкурсу. Результати втішили наших вихованців.

Так, грамотами міського голови і цінними подарунками було нагороджено Ягнич Анну (8 років)

за чудову роботу «Символ Перемоги» (керівник – Ольга Кашевко), а також Абрамюк Софію (14 років)

за новорічну композицію «Зимова казка» (керівник – Надія Слободян).

        Решта конкурсантів нагороджені грамотами міського голови:

вихованці Надії Слободян – Вірста Софія (8 років) за роботу «Світлячки»,

Кошут Анастасія (13 років) за роботу «Різдвяна кулька», Гошовська Катерина (13 років)

за роботу «Веселий пінгвін», Гошовська Анастасія (14 років) за роботу «Чарівна кулька»;

вихованці Ольги Кашевко – Абрамюк Анна-Марія (6 років) за роботу «Ялинка-намистинка»,

Ерстенюк Надія (7 років) за роботу «Різдвяний ангелик», Мельник Марта (7 років)

за роботу «Снігова хатинка»; вихованка Оксани Гладуняк – Грижук Анастасія (7 років) за роботу «Ялинка».

       Вітаємо учасників конкурсу і бажаємо їм ще багато творчих перемог

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Підсумки конкурсу "Осінні фантазії"

В кінці листопада 2017 року в приміщенні Екотуристичного візит-центру

Карпатського національного природного парку були підведені підсумки

міського конкурсу поробок з природного матеріалу "Осінні фантазії".

Метою проведення конкурсу було підвищення екологічної культури,

виховання гармонійно розвинутої особистості школяра, розвиток творчих здібностей дітей.

Учасники конкурсу, зокрема, вихованці ЦПРДЮ, представили цікаві роботи,

використавши різноманітні природні матеріали (гілки та коріння дерев, засушені квіти, листя, насіння),

проявивши особливий творчий підхід до створення композицій.

Наші гуртківці стали призерами у даному конкурсі. Зокрема, ІІ місце зайняла Іванна Литвин,

вихованка гуртка "М'яка іграшка" (кер. О.І. Гладуняк), а ІІІ місце - Софія Абрамюк,

вихованка гуртка "Бісероплетіння" (кер. Н.Г. Слободян). Крім дипломів,

переможці були нагороджені цінними призами та цікавими інформаційними матеріалами.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Наші здобутки

Обласні інтелектуальні ігри кмітливих, організованих, розумних, толерантних

«КОРТ» проходили у два етапи: 1-й етап – інтелектуальні ігри «Що? Де? Коли?»,

2-й етап – абсолютна першість у формі «Брейн - рингу».

Наказом Департаменту освіти, науки та молодіжної політики

Івано-Франківської обласної держадміністрації «Про підсумки обласних інтелектуальних ігор «КОРТ»

грамотою Департаменту нагороджений Баюрак Андрій Васильович за підготовку команд-переможців обласних ігор.

Хочеться ще раз привітати з отриманими дипломами ОДЦНТТУМ кожного із членів команд.

За почесне І місце – команду «Юніори», вихованців позашкільної установи:

  • Вацика Володимира – 8 клас;
  • Соколюка Володимира – 8 клас;
  • Соловку Христину – 9 клас;
  • Максимець Євгенію – 9 клас;
  • Гундяка Ігоря – 9 клас.

За почесне ІІ місце – команду «Яртін», учнів Яремчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №1:

  • Касіянчука Маряна – 10 клас;
  • Манзара Андрія – 11 клас;
  • Павлюка Михайла – 10 клас;
  • Сіщук Ірину – 11 клас;
  • Дяків Наталію – 11 клас.

Щиро вітаємо переможців і бажаємо їм і надалі залишатись у призерах!

Нещодавно, а саме, 22 листопада Обласний державний центр науково-технічної творчості учнівської молоді

провів традиційну щорічну радіотехнічну олімпіаду старшокласників.

У змаганнях взяли участь 16 команд. Наша (кер. І.Я. Корнійчук) посіла 7 місце, з чим її і вітаємо.

 

Світлана Менделюк,

директор Центру позашкільної роботи

дітей та юнацтва м. Яремче

_________________________________________________________________________________________________________________

Вісті з Центру

Вже багато років поспіль в області проводяться ігри кмітливих, організованих, розумних, толерантних «КОРТ».

Команди Яремчанщини під орудою керівника інтелектуальних гуртків Андрія Баюрака завжди були в призерах,

отримували грамоти та цінні призи.

Так, 2-3 листопада відбулися чергові змагання «КОРТ» в смт. Манява Богородчанського району.

Наше місто, як завжди, представляли 2 команди – Центру позашкільної роботи дітей та юнацтва «Юніори»

та Яремчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 команда «Яртін».

День змагань приніс успіх обом командам. Так, із заявлених 15-ти команд «Юніори» посіли перше місце,

а команда «Яртін» - друге. Успіх колосальний, зважаючи на те, що цього року були докорінно змінені правила гри,

а блоки запитань базувались в основному на тематиці природничих наук, в тому числі «STEM»

(наука, технологія, інженерія, математика).

Правда, другий день змагань не приніс нам успіху, але діти повернулися щасливі тим, що ввійшли до фіналу.

Плануємо продовжити такі змагання і на міському рівні між школами регіону.

 

Світлана Менделюк,

директор Центру позашкільної

роботи дітей та юнацтва м. Яремче

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Творчий звіт ЦПРДЮ

24 лютого ц.р. в Будинку культури м. Яремче відбувся творчий звіт ЦПРДЮ.

Було дуже красиве і захоплююче дійство.

У звіті брали участь два танцювальні колективи: народної хореографії "Коралі"(кер. Н. Вірста)

та сучасної - "Імпульс"(кер. О. Федічкіна).

Також був показ мистецтва бойового танцю у виконанні учасників гуртка "Бойовий гопак".

Варто відзначити і вокальні колективи: гурт наймолодших школярів "Калинова сопілка"(кер. М. Ханенко),

колектив "Водограй" (кер. В. Іванюк), а також ансамбль хлопців-старшокласників "Сини гір" (кер. М. Ровенко).

Були і сольні виконавці, які заворожували слухачів мистецтвом свого співу:

Амітай Лев Арі, Кузнєцова Вікторія, Марійка та Юрій Зозульчаки.

Загалом концерт вдався, його учасники збирали щирі овації глядацького залу,

а в кінці - і подячні теплі слова голови журі - головного спеціаліста управління освіти Д.М. Федюка.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Підсумки міського огляду-конкурсу

22-24 лютого цього року проходив міський огляд-конкурс учнівської художньої самодіяльності серед загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, присвячений 26-ій річниці Незалежності України. 24 лютого, зокрема, відбувся творчий звіт Центру позашкільної роботи дітей та юнацтва м. Яремче. Багато номерів концерту були виконані на високому професійному та естетичному рівні. Підсумки конкурсу говорять самі за себе: серед загальноосвітніх шкіл І-ІІ ст. маємо таких призерів: Татарівська ЗОШ І-ІІ ст. і ЦПРДЮ - І місце; Поляницька ЗОШ І-ІІ ст. - ІІ місце; Яремчанська ЗОШ І-ІІ ст. №3 - ІІІ місце. Отже, на рівні шкіл І-ІІ ст. наш позашкільний заклад став переможцем, з чим його і вітаємо!

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

"Допоможемо святому Миколаєві прийти в кожен дім"

27 листопада в Будинку культури м. Яремче відбувся Благодійний соціальний проект "Допоможемо святому Миколаєві прийти в кожен дім". Цей вечір відбувся уже втретє. Організували його громадська організація "Центр соціальних та ділових ініціатив", відділ молоді та спорту Яремчанського міськвиконкому за підтримки школи мистецтв та ЦПРДЮ м. Яремче.
 Зокрема, вихованці позашкільного закладу взяли участь у святковому концерті, а саме, хореографічний колектив "Імпульс", а також долучилися до благодійної справи виготовлення лотів для благодійного аукціону. Так, на ньому було представлено 12 дитячих лотів, виготовлених 14-ма учасниками гуртків декоративно-прикладного мистецтва. Так, вихованці гуртка "Умілі руки" (кер. Слободян Н.Г.) представили 3 лоти: роботи з бісеру "Кліматус", "Польовий букет" та "Осіннє деревце". Виручена сума - 980 грн. Гурток "М'яка іграшка" (кер. Гладуняк О.І.) подав також 3 лоти: картину зі стрічок "Літній букет", картину "Балерина", а також набір браслетів. Виручена сума - 1280 грн. До аукціону залучився також гурток "Писанкарство" (кер. Кашевко О.В.). Від нього було представлено 3 лоти: святковий писанковий кошик та дві картини, виготовлені з квасолі: "В ритмі серця" і "Троянда кохання". Виручена сума - 1020 грн. Були представлені також 2 лоти гуртка "Розпис на склі" (кер. Пнівчук Н.П.): картини з гіпсу "Веселий равлик" та "Левеня з квітами". За них було виручено 400 грн.
 І ще один чудовий лот - вишита бісером картина "Ангел миру", робота учасниці історико-краєзнавчого гуртка (кер. Німчук Н.В.). Її було продано за 660 грн. Загальна сума виручених коштів від вихованців ЦПРДЮ становить 4340 грн.! І всі ці кошти підуть на подарунки дітям-сиротам Яремчанщини до Дня святого Миколая. Поспішаймо творити добро, адже для того, щоби радістю світилися дитячі очі, потрібні лише наша любов, увага і допомога.

Балерина

Балерина

Веселий равлик

Власник гіпсової картини "Левеня з квітами"

Власник картини "У ритмі серця"

Власник Літнього букету

var container = document.getElementById('nativeroll_video_cont'); if (container) { var parent = container.parentElement; if (parent) { const wrapper = document.createElement('div'); wrapper.classList.add('js-teasers-wrapper'); parent.insertBefore(wrapper, container.nextSibling); } }

Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz